Blogg

Rind har flyttat.

2019-04-3 07:19

Ja tänk vad tiden går! Nu är våren verkligen på ggn, Stararna,svanar och tofsvipor har kommit, förutom en massa andra småfåglar. Vi fick ju en ordentlig återgång till vinter i Mars, det kom minst en halvmeter snö på en vecka. Och blåst har det gjort ochså. Dvs det har varit en normal vinter.

Njorun är ju tillbaka i flocken och eftersom jag har skilt ifrån och delat på ston och föl, går hon som en uppfostrande storasyster till fölrackarna. och ibland surnar hon till på dom och säger ifrån. Stona var jag tvungen att stoppa till skogshagen bakom huset. Snön hade knäckt bagarstugehagen så fölen gick bara in till sina mammor när de ville, och det var inte tanken.

Nu känner jag att jag skulle vilja plocka ut de 2småhingstarna till en egen hage, tycker att Tyr vill vara lite hingstig mot stofölen och Njorun. Den enda hagen jag har som är hel just nu är då fölningshagen och den är för liten -tycker jag,  men vad gör man tills det går att laga stängslen.?Jag vill att det skall vara så stort att de kan sträcka ut i en lång galopp eller trav.

Rind har nu rest till sitt nya hem i Finland. mitt emellan Björneborg och Helsingfors. Det var väldigt försynta människor. Och jag hoppas att allt kommer att gå bra. Maria (ägaren) berättade att deras gamla sto var lite misstänksam och sur mot Rind.

Tja,vad annars är på kartan? Det blir en ponny och hästutställning i Umeå i juni. Det var mer planering än vi trodde. Årsmötestiden är snart slut,Jag har bokat en valp av min kusin Ulla-Britt, Vitterklippens. Har tingat en tikvalp,Austr. terrier (om det föds ngn tik).

Vi har haft några kalas i familjen och vänner. Vi var till Mellanström, Arjeplog hos Roger och Eva Lundberg i deras stuga. Jättetrevligt, men det var oväder hela helgen, så vi snöade in till slut. Ivan och Ellinor Lundberg var ochså med.

Sedan har vi varit och ätit gott hos Kicki och Lennart Eriksson, Stöcke PF: ochså tillsammans med Ivan och Ellinor.

Annars så förflyter dagarna med en herrans termitet. Det är sjukgymnaster,läkarbesök,tandläkare, vattengympa på terapibadet och småövningar för överkroppen. Finns inte en chans att klämma in ett arbete. ha,ha! Nu väntar jag dessutom på magnetröntgentid!- Det kallas för skatteåterbäringen!

Näpp! Nu kommer min lille-bror på kaffebesök.

Njorun är tillbaka

2019-01-7 15:19

Ibland händer det saker i familjer dit man har sålt ngn unghäst, och så blev det för lilla,rara,goa Njorun. De vara så rara och trevliga men så hände det saker som gjorde att Njorun akut fick flytta hem igen. Och det är bättre än att hon skulle slumpas bort på marknaden, i år är den svår. så det var bättre att jag köpte igen henne. Jag mår bättre.

Men annars mår alla bra och vi har gått in i ett nytt år.2019! Vi firade in det med ett par vänner som vi brukar vara med. det blev hummer till förrätt,första ggn jag lagar till det-sedan älgkalvfile,långstekt på svag värme. så ootroligt mör. marängglass, mm till efterrätt. Raketerna bestod av jättetomtebloss i syrenen.

Örjan har fått vara ledig alla helger för första ggn på 6,7år. det är så roligt när han kommer hem,men han tycker nog det är skönt att återvända efter ett tag.-blir nog less på mamma och pappa.

Men dom han vara ute och jaga lite grann iallafall.

Stina och Marilyn har flyttat in klart i Lundmarks huset, som dom ska få hyra. Det kallas Högåsen. tom kaninerna är flyttade. dessutom städade vi ut förra huset och kaninavdelningen. Det var Ida,Stina och jag. Östen körde ihop skräpet som skulle eldas upp.

Vi har ett otroligt härligt väder. inte kallt. det kanske skulle ha fått vara lite mer snö här vid kusten,men det kommer säkert. En liten storm hade vi, men vi drabbades inte så hårt. vi har skog och bergknallar som bryter vindarna från Norr.

Rind är nu såld till Finland. de har åtminstone betalt handpenning och kommer i Februari.

Julutställningen i Sikeå.

2018-11-13 10:18

Årets sista utställning! Och vilken härlig avslutning av säsongen, nu kan tanterna få gumma tills sig över vintern. Det var väldigt skönt att inte vara huvudansvarig för utställningen,enbart mäta. man kände att det gick att koppla av och njuta av sina egna ponnier.

Det var Sandra B och Emma K som var arrangörer och de hade jultema på utställningen, fina priser och julfärger på Champ.rosetterna, vilka var gjorda av Linnea Ornstein. Hon var även dagens domare och vår trogne ringsekreterare var Mats Bergström.

Linnea är en nyex. domare så det var extra spännande. Men hon var verkligen kunnig,proffsig och mkt trevlig och lättsam. Hoppas att man får ställa ut fler ggr för henne.

Jag hade anmält 5 st i ett infall vilket jag hade ångrat när det drog ihop sig, lusten att ställa ut överhuvudtaget infann sig inte, eftersom jag inte hade orkat tvätta stonas svansar ens. Blev bara borstat bort lera,svett,  så jag for dig med en negativ känsla. Tog bara med mig en vattenhink, eftersom jag hade sagt åt mina döttrar att efter ston och föl var visade så skulle de få fara hem, så kunde jag stanna kvar.!?Annika L och “Riddaren” Wilmer mitt brorsbarn hade ochså ställt upp med transport och extrahänder-som jag ochså hade lovat att ni är hemma innan 12.00.-Jag har verkligen fått äta upp det sen dess.

Hingstungen Tyr, född i Juli fick 37p, vilket var ngt mer än jag hade förväntat. Jag tycker han är i en växtfas med benen nu. hans mamma Beatrice-Auror fick 5×8=40p. Det tycker jag är väldigt bra när de har ett föl vid sidan. Stofölet, Beisla fick 38p, otroligt bra. har inte tyckt hon har sett så märkvärdig ut, men nu såg jag på henne på annat sätt i ringen- hon har blommat upp lite. Men hon var väldigt mammig. Hennes mor Beliss, min fina,fina älskade tant,snart 20 år och 11 föl fick 87889=40p trots att Linnea sa att hon var lite urmjölkad pga fölet-hon var nästan och nosade på 41p. Mkt roligt att höra.

Sedan kom dagens chock! Brynimyrans RIND, blev ungministochampion, dagens Bästa travponny och till sist slog hon ut, fina ston,godkända hingstar och blev RESERV BEST IN SHOW, med 98889=42p. Jag är inte blödigt och gråter inte så lätt, men jisses vad mina ögon svettades.

Nu får mina ston, tanta till sig inför vintern och vi njuter av det här.

JR Orlandos 3föl hos mig har fått 37,38 och 40p (fölchamp.)  Det var en bra kombination.

Aaaahh! Tropiksommaren över.

2018-08-14 08:18

Jag vet inte om man får tycka att det är skönt att vädret blev mer normalt nu, +14,15 grader om nätterna och strax under 20 på dagarna. Nu kan man börja tänka igen och kanske få igen ngn energi. Lagårn/stallet måste städas och porten och mjölkrummet. Under sommaren då det inte står några hästar inne så blir det rätt så förfallet. Man ställer bara in saker som man ska göra-sen!

I Lördags var vi faktiskt på Nolia i Pite, Jag har aldrig besökt den, bara i Umeå. Vi passade på att träffa Örjan som ochså var där. Vi åt en svindyr pizza på Tavernan på Pite havsbad, och den var inte ens god. 120 kr för en flottig Cappriciosa. Men man gör inte om det.

De vanliga “fynden” var, min Getost-shopping, Östens rökta fläsk, renkött och lite tunnbröd. Dessutom köpte Östen-karl i huset, han som aldrig har städat sen 40 år tillbaka iallafall. Han köpte en skurmopp för 500 kr???

Dessutom så for Lill-Knådden  (Don Calvados) till sitt nya hem i söndags , 12.e.Han flyttade till en dressyrfamilj i Luleå. Nu håller jag alla mina 6 tummar att han får ett permanent hem i flera år. Han förtjänar verkligen det. Han är så mysig lill-gubben min. Det märks att det är lite mode i Isabellfärgade och andra lite udda färger. Det var flera intressenter på honom.

Rind har inte haft några intressanta köpare eller förfrågningar. Men det är inte den bästa sommaren att försöka sälja shetlandsponnier kanske, inte om man vill dumpa priset under språngavgiften i alla fall. Men jag har gott om plats och även mat så det räcker, så hon får vara kvar, en vacker dag dyker hennes egna familj upp. Sedan är hon brun och det kanske inte är den mest spännande färgen för många.

Maijliz fick flytta in i stoflocken nu när Knådden for för jag tror inte jag kan visa henne på ungstopremieringen den 26.e/8. Hon är så tjock att det påverkar hennes rörelser. Har aldrig haft så tjock ungponny-vill helst bara gråta. Hon är egentligen väldigt snygg.

Östen började sin strålning nu i början av Aug. och hittills går det bra. 5 dagar i veckan i 2 månader skall han in till Umeå. Sedan har han sina hormontabletter och inplantatet ochså.

Har faktiskt varit på Bröllop ochså! Min yngste lillebror gifte sig på MC-klubben och det var nästan 130 pers. mkt god mat och trevligt. MC-karavan med brudparet som kom på sina egna motorcyklar.Kusin Kerstin Edblom och Svenna övernattade med oss i stugan. Nu på Fredag blir det begravning, så då är det som vanligt. Det är min 95-åriga Faster Mildred som har gått bort, efter ett långt och kreativt liv. Som det skall vara. Livets Kretsgång!

 

4 födda föl

2018-07-14 08:18

Nu har vi kommit en bit in i Juli och det här är en Vår och sommar som går till historien. Våren började mkt bra med ett tidigt vårbruk och man såg fram emot att fjolårets dåliga skördeår skulle kompenseras, men sen började värmen och torkan, nu är vi i mitten av Juli och jag tror det har kommit ca 30 mm sedan snön försvann. Temperaturen ligger nu stadigt mellan +20-24grader. Betet torkar bort, jag som hade så mkt till mina ponnier. Våra köttdjur har sådana vidder att de kan vandra långt, det är skogar,fält så de klarar sig bättre även om de ochså har dåligt med gräs. 1.a skörden blev 1/3 av en normal skörd. Till våra hästar (11 shet.+2stora) har Östen och Micke skrapat ihop 60-65 balar så det ska nog gå vägen. Jag har även köpt lite torrhö. Måste börja stödutfodra av vinterfodret nu.  Dessutom har Micke(sonen m mjölkkor) fått vallar av bönder som lagt ner djurverksamheten. Så här ser det ut i hela landet förutom att det är ännu jäkligare söderut på vissa ställen, dessutom så är även en del av Europa, Canada mfl drabbade ochså.Nu är vi oroliga för spannmålen att den skall brådmogna, då blir det tomma ax och väldigt kort strå(=halmbrist). Har även hört att många har fått stora lusangrepp, så det är inte bara ett orosmoln. Det enda moln vi har i år, Ha,ha,ha! Kikade på väderprognosen för Juli ut. Det blir +28/29 grader och sol.

Mkt små skogsbränder i länet. och bevattningsförbud i Robertsfors konum. Skulle tro att det är i många fler.

2.a skörden får vi bara magknip att tänka på!! Det bara gulnar och blir fläckar med låg vitklöver.

Jag betäcker inga ston i år pga av flera olika orsaker.Gubben min har fått prostatacancer och har påbörjat sin behandling,mina leder och värk är mkt sämre, jag fick benröta i febr en fingerled och äter fortfarande starka antbiotikatabletter. Leden är förstörd och de talar om steloperation under vintern. Har jag otur och bakterierna finns kvar när medic.är klar vet jag inte vad de tänker göra?

Dåligt foderår, så jag skulle tro att marknaden kommer att svämmas över av bortdumpade shetlandsponnier? och jag tycker att det har blivit så ledsamt och jobbigt att sälja mina föl och unghästar.

Så det verkar som att det är min sista uppfödargrupp som föddes i år. Men jag kommer hur som haver att ha unghästar som skall socialiseras och säljas ett tag framöver.

Alla 4 fölningar gick så smidigt och lätt, fölen var superpigga redan när de kom ut. Jag hann vara med vid alla,vilket är så roligt. Buttan fick en liten fuxhingst med en härlig resning och lynne. Beliss hade jag en “beställning” på en hingst men det blev ett brunt mkt kraftigt sto, Beatrice en finlämmad brun hingst och Beata var det beställning på brunskäckad hingst och sto, men hon levererade ett brunt sto. Det är det som är så roligt, man vet aldrig vad som kommer, men det är mkt fina föl.

Har även försökt vara och jobba i stugan med finliret som gör att det skall bli trevligt, montera sängar,klädhyllor,badrum, m.m. Gäststugan är snart inredd klart ochså med våningssäng, belysning, nu skall jag bara hitta en liten enkel bäddsoffa.

Örjan köpte en badtunna förca 6,7 pers, som ochså är invigd. Den är plastad och har reningsverk och lock.

Vi har ätit och varit där så fort vi har möjlighet, de äldre barnbarnen har ochså bott där. fiskat,badat och myst.

Micke och Elin separerade i våras, så vi får se vad som händer där.

Örjan Har farit ner till Nijmegen för 4,e ggn och skall gå 17-mila marchen till minne av de som stupade under 2.a Världskriget.(kort sammanfattning).

Han flyttade till Boden under våren fast med samma militärjobb.

Herregu så deprimerande läsning! Men så är det inte, det är faktiskt ganska bra ändå, barnen och djuren mår bra, vi står på bena och kan vara igång.

Det fina vädret gör att vi kan vara ute och äta när vi har våra vänner. det är så trevligt. Vi får ladda med mkt D-vitamin-Oj så pigga vi är! Sssnnaark!

Tiden går…

2018-02-12 08:18

Ja tänk vad tiden ramlar iväg? Var tvungen att ta bort min lilla kärringhund i mitten av Nov, min lilla egensinniga Austral. terrier Tintin. Har man fått ha en hund i över 13 år så vet man att det ändå är på slutklämmen. Har så svårt att acceptera att det var hans svåra demensångest som skulle göra att det tog slut. Hälsan och hans värden var på topp men. det hjälper inte. Nu har vi bara en hund och det är en hamiltonstövare-fra Norge!  Har bestämt mig för att stålsätta mig mot frestelsen att skaffa en “kärringhund” till. Har haft 2 st, egentligen 3 men Emil som ochså var en Austr. terrier blev ihjälbiten av en schäfer när han var bara 2. Min första var en Spax, dvs en korsning mellan strävhårig Tax och Norrbottensspets. En tjyvparning hos några vänner. Loffe blev 14 år, sedan fick han akut hjärtproblem. Han var en mkt,mkt egensinnig herre- men snäll. Han levde efter ordspråket: Kommer kallad, men ej strax-ty född till slav är ingen Tax.  Mkt saknad hund.

Måste få säga att det är bara bra på djurfronten. Inga problem eller sjukdomar hos Köttdjuren, och ponnierna mår bara bra. Har varit besparad från kolik som verkar vara väldigt vanligt i vinter. I veckan så skilde jag ifrån fölen från sina dräkt. mödrar. De får ta en slurk av mammorna 1ggn/kvällen bara för att lätta på juvertrycket. De har sovit i egen box i snart 1 mån.

Beata har jag varit tvungen att kolla tänderna på eftersom hon har haft svårt att tugga normalt och faller ur. Det var mkt vasst och nån hake, så vet. raspade. Efter det blev hon mkt gladare och piggare och ville vara med i flocken igen, men jag ser att det är inte 100 i munnen. Hon tuggar fortfarande sakta och det blir små tussar och drägelfläckar. Så det blir en sväng till.

Jag har dessutom bokat in en Equiterapeft (Anna) som ska titta på Maijliz-men det fanns inte tid förrän den 2 Maj. Så vi får se ifall jag hoppar över Maj-utställningen med henne?  Maijliz hade så konstig trav (hopp och avbruten)i höstas på utställningen i Sikeå, så jag tänker kolla upp ifall det är ngt som sitter i sedan vi var ner på Södehamnsutställningen året innan. Hon stod då och spände sig i över 40 mil så hon var helt ofärdig bak. Kan ochså vara en växtperiod-hoppas på det, men det är ändå skönt att kolla upp ordentligt.

Själv är jag nog färdig för nödslakt pga smärtorna. Blir totalt galen nattetid och morgonen. Sedan jag har kommit igång och rört lite på mig så mildras det, men tyvärr så gör smärtorna och de smärtstillande tabletterna mig trött och håglös. Orkar bara snart med kontors och hushållsjobbet.

På Tisdag skall jag få prova Akupunktur. Min tid går åt till Fysiologer.läkare, sjukgymnaster och arbetsterapefter. Men man skall väl ha valuta för alla års inbetalda skattepengar? Ha,ha,ha. För ngn pension betvivlar jag att jag kommer att uppleva. och vissa dagar hoppas jag ochså på det. Gubben vill ju att vi ska ut och köra skoter m.m men jag har skoterförbud i vinter och hur som haver kan jag nästan inte gå 3km utan att ha stöd.? Har jag väl aldrig kunnat tänka mig en ggn i tiden?

Gnäll, gnäll-nu får det vara nog. Marilyn ett av mina barnbarn fyller 14 år till veckan så jag skall se om jag hittar ett par bra och snygga skoterhandskar åt henne. I fredags så hämtade jag Tage, snart 13 från Disco på skolan. Där jag själv var på skoldans i den åldern?- Vad var det jag sa? Tiden går! och vi med den.

skörderesultatet.

2017-11-11 11:17

Kanske man skulle sammanfatta höstens resultat av spannmål och halm!? Eller kanske man skulle avstå istället. Egentligen så var det väldigt, väldigt fina odlingar över det normala med 4,5 ton/ha, men vad hjälper det när hälften kladdade ihop sig i tröskan pga för hög vattenhalt-sedan hamnade det på backen till alla fåglars glädje. Dom skall ju leva ochså! Men hösten har varit blöt, fuktig och i avsaknad av blåst. En hel del av spannmålen har vi krossat och syrabehandlat och sedan lagt i plastkorvar. Det blir som en form av ensilering. Den halm som vi lyckades rädda blev blöt och inget man utfodrar med. Tyvärr så kommer det inte att räcka till de kalla lösdrifterna heller. Kanske till jul eller januari? Men nu får det vara nog och maskinerna ställs undan. Så det är höstplöjningen på schemat som väntar.

Annars har jag och Östen roat oss lite. Vi har varit på Soldat Bom i Umeå. Spelades av Vallarna gänget (från TV). Först åt vi mat på TC med Ivan och Ellinor Lundberg, Norrmalm Vännäs. Mkt Trevligt och det är så skönt att få skratta så där mkt så att tårarna rinner. Det blir mer och mer sällan??

Idag Lördag jobbar jag på butiken Selar.se i Robban. Rycker in i bland och hjälper Gunilla när det kör ihop sig. Ska jobba nästa lördag ochså, då har hon en begravning. Och på kvällen har vi älghippan i Rickla´.

Småhästarna mår bara bra. skickade in träckprovet och det är bara Beauty och Beatrice som behöver avmaskas. Och naturligtvis fölen skall ha sin spolmaskspruta.

Missar 2 omgångar av min vattengympa nu, men det får jag ta igen sedan.

Hovslagardax.

2017-10-27 19:17

Idag, 27/10 så kom min hovslagare sen 15 år tillbaka. Dom är ovärdeliga!  Det gick bra med alla ponnier och fölen skötte sig jättebra. Hovarna var bra det behövdes inga raspningar till nästa gång, som är i slutet av dec. Lill-Knådden´s hålvägg så mkt bättre ut, men Buttan hade en början/tendens till en-tvätt &tjärning, Det är det här smågruset i leran som jävlas.

En tanke som slog mig idag var att Beliss under dessa  18 år aldrig,aldrig har varit sjuk,förkyld,halt eller har haft ngt i hovarna eller fölningsproblem?? Hon är helt otroligt fantastisk ponny! hjärta,hjärta.

Ilbattingen Rind, det är en liten dam som vinner sig mer och mer. Tror det kommer att bli en underbar liten ponny. Mycket stort ego som sin mor, men jättecool och även smågosig. Skötte sig perfekt med hovis idag.

Njord, han kommer att bli en mysig och go familjeponny den dagen han kastreras. Så social, svarar gnäggande när man ropar hem honom på kvällen.inget ont i honom, kramis.

Njorun, lill-gumman. lite tjurigare än de andra ibland, men inga problem att hämta från hagen för den skullen.försynt och vill gärna känna in folk lite först, men älskar att pysslas om och gosas med.

Annars så ser det inte bra ut på spannmål och halmfronten. Det har varit mkt hög luftfuktighet och smårengnat hela hösten. hösilagebalarna kommer inte att räcka riktigt. Micke har inte haft möjlighet att sälja till travfolket som han brukar, och spannmålet har vi lagt en del på torken och en hel del har krossats, syrats och lagts i limpor. och det står väl ute 10 ha än.

Halmen är blötrullad så det blir sekunda, men kan duga till ligghallarna. men vi har bara fått in så Micke har till Jul och vi ngn bal bara, så det gäller att försöka få tag i söderifrån. Vi behöver en hel del själva till Köttdjurens ligghall.

Första snön har kommit och gått här i Rickleå. Däremot ligger den kvar efter E.4an och runt om.

Nordmalingsutställningen

2017-10-16 09:17

Så där ja! Nu har årets 2 utställningar här uppe varit och det blev ris och ros. Rosen blev Beatrice-Auror som fick 40p och 9.a på skritten i Nordmaling. jag var mer än nöjd med henne. Beata är inte sitt vanliga jag och hade ingen utstrålning eller gnista så det blev 36p. fölen 36,37 p och det är där dom är så det är inget att fundera på.

Men en trevlig utställning, jag mätade ponnier och dessutom så får jag träna att vara i sekretariatet ochså. Ida, Stina och Marilyn följde med och hjälpte mig. Det har varit lite extra i veckan och det betalade/straffade sig på söndagen. Jag var inte lite yr och snurrig, tordes nästan inte vrida eller röra på huvudet. då däckade jag. Och det började redan på morgonen.

På Fredagskvällen var vi och Lundbergs (Vännäs) och såg på “ABBA”-show i Umeå. Först åt vi buffe på Balder.

På em kom Per, Ingela och Olle och käkade. Mkt trevligt. att bara få sitta och prata i lugn och ro. Det är bara en vecka kvar tills Per skall operera sig så det känns lite pirrigt.

Annars har jag gjort 60-års kontrollen?! ja det är som det är.   Har fått in en fot hos en fysiolog i Umeå och små träningar dessutom tillgång till vattengympa i varmvatten 2ggr/vecka.-Underbart!

Vi har inte fått in spannmålen än pga av regnet och surväder, ser inte bra ut om det inte vänder väldigt snart. Vi behöver mkt spannmål och halm.

Idag måndag så har det slutat att snurra! Idag är det dags att skicka in vår artikel och resultat från utställningen i Sikeå. Kort m.m så det lär ta en bra stund.

Resultatet efter Sikeå-utställningen.

2017-10-7 12:17

För nionde året har vi genomfört vår utställning i Sikeå. Det var den 30 sept. och domare var Elisabeth Ljungstorp. Det är väldigt sällan hon är domare här uppe, man kan nästan säga aldrig och det beror inte på att hon är en dålig domare-tvärtom. Eftersom hon har premieringarna här uppe i Augusti, så har det bara inte blivit av att då boka henne som domare några veckor emellan.

Jag visade 7st. Beliss, Beata m föl, Beatrice m föl, lilla Rind, och Maijliz. Men eftersom Rind bara är ett litet föl måste mamma följa med. så det blev 8 st som skulle dit. Och det gick bra. Man har snälla ponnier och döttrar. Östen fick ochså hjälpa till i ringen. Barnbarnen, Marilyn och Tage skötte fiket och godisförsäljningen tillsammans med mitt brorsbarn Wilmer.  Dom är så duktiga och självgående! En liten lön fick dom ochså!

Mina ponnier fick silver och det är jag väldigt nöjd med. Just nu är dom inga guldpoäng. Beata och Beatrice fick 39p. För ovanlighetens skull var Beata trött?  (7) på tåvidhet fram och föl vid sidan.88788

Annars brukar hon vara den som showar och divar sig, därför är jag säker på att hon är dräktig. Beatrice var lite kort i traven(7) inte konstigt när man har föl vid sidan.88887

Maijliz vet jag inte vad jag skall säga? Hoppas verkligen det är en stark växtperiod för hon kunde inte trava. Traven gick över i skutt och korsgalopp.=skadad padda! 35p (87677)och mer skulle hon inte ha heller.

Njorun fick 38p. 88787. Det var väldigt roligt! mkt nöjd!    Rind fick väldigt fin kritik. 88887. mkt nöjd!traven var kort. Hon blev ministofölschampion, men det tar jag med en nypa salt eftersom hon var den enda. Eftersom de fick 38 så är de klass 1 föl.

Njord,Njord! Min lilla hingstpojke. Han skulle hälsa på alla ponnier i ridhuset. Nyfiken översocial och en liten hingst! Han fick 36p. 87777 Han är i en växtperiod ochså. dvs hans ben har vuxit men inte resten.  men jag är nöjd, det handlar om växande föl ute på sin första utställning. Men han fick många att dra på munnen- tror han klassas i pajasklassen?.

Och mina fina,fina gamla tant BELISS. Tänkte stryka henne, tycker hon har lagt på runt halsen, men tyckte hon måste få komma ut på utställningResultatet efter Sikeå-utställningen.. En Sikeå-utställning utan Beliss är ingen utställning. Hon fick 87888= 39p!!! helt otroligt. mkt bra utlåtande, det var halsen som drog ner till 7-annars hade hon fått guld Jag är så nöjd med mina resultat och stolt över mina ponnier.

Nu har jag släppt ihop alla ponnier. Det finns inget bete så de kan vandra och gnaga! Tror de var glada att få vara tillsammans igen? Det blir mer spännande när jag skall ta in alla i sina boxar ikväll. fölen har så mkt annat för sig ibland, tex gå runt och hälsa på alla i sina boxar och kolla om det finns ngt roligare hos kompisens mamma?

På Lördag är det Nordmalingsutställningen. Dit skall Beata och Beatrice med föl. Jag strök Maijliz pga hennes kraftiga rörelsestörning.

Min Austr. Terrier Tintin mår inte psykiskt bra och det är så tråkigt eftersom de här 3 sprutorna som skall bygga brosket i benen fungerar jättebra.  Dom ges i nacken inte i benen. Däremot så får han panikångest och hyperventilierar om nätterna och om det blir för lugnt, eller om jag är borta från honom. Han har inte ro att sova, inte ens i sängen utan han vandrar och vandrar och hyperventilerar. Jag ligger ofta på Tvsoffan och han nedanför, men med jämna mellanrum, 15-20min) krafsar han på mig och flåsar och då måste vi röra på oss ngn minut. det är inga kroppsliga fel, han är i jättefin kroppslig form. Men han plågas psykiskt-tyvärr!pratade med 2 vet. och de säger att han håller på att bli dement. inte bara gammal, trött och smågaggig, utan riktigt dement.

Annars är livet på landet bra! det regnar och ibland kommer det en skur!  VI har inget hösilage att sälja iår och vi vet inte hur det går med spannmålen och halmen. mkt otröskat än. Men man ska inte deppa ihop förrän snön kommer?