Blogg

Hovslagardax.

2017-10-27 19:17

Idag, 27/10 så kom min hovslagare sen 15 år tillbaka. Dom är ovärdeliga!  Det gick bra med alla ponnier och fölen skötte sig jättebra. Hovarna var bra det behövdes inga raspningar till nästa gång, som är i slutet av dec. Lill-Knådden´s hålvägg så mkt bättre ut, men Buttan hade en början/tendens till en-tvätt &tjärning, Det är det här smågruset i leran som jävlas.

En tanke som slog mig idag var att Beliss under dessa  18 år aldrig,aldrig har varit sjuk,förkyld,halt eller har haft ngt i hovarna eller fölningsproblem?? Hon är helt otroligt fantastisk ponny! hjärta,hjärta.

Ilbattingen Rind, det är en liten dam som vinner sig mer och mer. Tror det kommer att bli en underbar liten ponny. Mycket stort ego som sin mor, men jättecool och även smågosig. Skötte sig perfekt med hovis idag.

Njord, han kommer att bli en mysig och go familjeponny den dagen han kastreras. Så social, svarar gnäggande när man ropar hem honom på kvällen.inget ont i honom, kramis.

Njorun, lill-gumman. lite tjurigare än de andra ibland, men inga problem att hämta från hagen för den skullen.försynt och vill gärna känna in folk lite först, men älskar att pysslas om och gosas med.

Annars så ser det inte bra ut på spannmål och halmfronten. Det har varit mkt hög luftfuktighet och smårengnat hela hösten. hösilagebalarna kommer inte att räcka riktigt. Micke har inte haft möjlighet att sälja till travfolket som han brukar, och spannmålet har vi lagt en del på torken och en hel del har krossats, syrats och lagts i limpor. och det står väl ute 10 ha än.

Halmen är blötrullad så det blir sekunda, men kan duga till ligghallarna. men vi har bara fått in så Micke har till Jul och vi ngn bal bara, så det gäller att försöka få tag i söderifrån. Vi behöver en hel del själva till Köttdjurens ligghall.

Första snön har kommit och gått här i Rickleå. Däremot ligger den kvar efter E.4an och runt om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *