Blogg

skörderesultatet.

2017-11-11 11:17

Kanske man skulle sammanfatta höstens resultat av spannmål och halm!? Eller kanske man skulle avstå istället. Egentligen så var det väldigt, väldigt fina odlingar över det normala med 4,5 ton/ha, men vad hjälper det när hälften kladdade ihop sig i tröskan pga för hög vattenhalt-sedan hamnade det på backen till alla fåglars glädje. Dom skall ju leva ochså! Men hösten har varit blöt, fuktig och i avsaknad av blåst. En hel del av spannmålen har vi krossat och syrabehandlat och sedan lagt i plastkorvar. Det blir som en form av ensilering. Den halm som vi lyckades rädda blev blöt och inget man utfodrar med. Tyvärr så kommer det inte att räcka till de kalla lösdrifterna heller. Kanske till jul eller januari? Men nu får det vara nog och maskinerna ställs undan. Så det är höstplöjningen på schemat som väntar.

Annars har jag och Östen roat oss lite. Vi har varit på Soldat Bom i Umeå. Spelades av Vallarna gänget (från TV). Först åt vi mat på TC med Ivan och Ellinor Lundberg, Norrmalm Vännäs. Mkt Trevligt och det är så skönt att få skratta så där mkt så att tårarna rinner. Det blir mer och mer sällan??

Idag Lördag jobbar jag på butiken Selar.se i Robban. Rycker in i bland och hjälper Gunilla när det kör ihop sig. Ska jobba nästa lördag ochså, då har hon en begravning. Och på kvällen har vi älghippan i Rickla´.

Småhästarna mår bara bra. skickade in träckprovet och det är bara Beauty och Beatrice som behöver avmaskas. Och naturligtvis fölen skall ha sin spolmaskspruta.

Missar 2 omgångar av min vattengympa nu, men det får jag ta igen sedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *