Blogg

Tiden går…

2018-02-12 08:18

Ja tänk vad tiden ramlar iväg? Var tvungen att ta bort min lilla kärringhund i mitten av Nov, min lilla egensinniga Austral. terrier Tintin. Har man fått ha en hund i över 13 år så vet man att det ändå är på slutklämmen. Har så svårt att acceptera att det var hans svåra demensångest som skulle göra att det tog slut. Hälsan och hans värden var på topp men. det hjälper inte. Nu har vi bara en hund och det är en hamiltonstövare-fra Norge!  Har bestämt mig för att stålsätta mig mot frestelsen att skaffa en “kärringhund” till. Har haft 2 st, egentligen 3 men Emil som ochså var en Austr. terrier blev ihjälbiten av en schäfer när han var bara 2. Min första var en Spax, dvs en korsning mellan strävhårig Tax och Norrbottensspets. En tjyvparning hos några vänner. Loffe blev 14 år, sedan fick han akut hjärtproblem. Han var en mkt,mkt egensinnig herre- men snäll. Han levde efter ordspråket: Kommer kallad, men ej strax-ty född till slav är ingen Tax.  Mkt saknad hund.

Måste få säga att det är bara bra på djurfronten. Inga problem eller sjukdomar hos Köttdjuren, och ponnierna mår bara bra. Har varit besparad från kolik som verkar vara väldigt vanligt i vinter. I veckan så skilde jag ifrån fölen från sina dräkt. mödrar. De får ta en slurk av mammorna 1ggn/kvällen bara för att lätta på juvertrycket. De har sovit i egen box i snart 1 mån.

Beata har jag varit tvungen att kolla tänderna på eftersom hon har haft svårt att tugga normalt och faller ur. Det var mkt vasst och nån hake, så vet. raspade. Efter det blev hon mkt gladare och piggare och ville vara med i flocken igen, men jag ser att det är inte 100 i munnen. Hon tuggar fortfarande sakta och det blir små tussar och drägelfläckar. Så det blir en sväng till.

Jag har dessutom bokat in en Equiterapeft (Anna) som ska titta på Maijliz-men det fanns inte tid förrän den 2 Maj. Så vi får se ifall jag hoppar över Maj-utställningen med henne?  Maijliz hade så konstig trav (hopp och avbruten)i höstas på utställningen i Sikeå, så jag tänker kolla upp ifall det är ngt som sitter i sedan vi var ner på Södehamnsutställningen året innan. Hon stod då och spände sig i över 40 mil så hon var helt ofärdig bak. Kan ochså vara en växtperiod-hoppas på det, men det är ändå skönt att kolla upp ordentligt.

Själv är jag nog färdig för nödslakt pga smärtorna. Blir totalt galen nattetid och morgonen. Sedan jag har kommit igång och rört lite på mig så mildras det, men tyvärr så gör smärtorna och de smärtstillande tabletterna mig trött och håglös. Orkar bara snart med kontors och hushållsjobbet.

På Tisdag skall jag få prova Akupunktur. Min tid går åt till Fysiologer.läkare, sjukgymnaster och arbetsterapefter. Men man skall väl ha valuta för alla års inbetalda skattepengar? Ha,ha,ha. För ngn pension betvivlar jag att jag kommer att uppleva. och vissa dagar hoppas jag ochså på det. Gubben vill ju att vi ska ut och köra skoter m.m men jag har skoterförbud i vinter och hur som haver kan jag nästan inte gå 3km utan att ha stöd.? Har jag väl aldrig kunnat tänka mig en ggn i tiden?

Gnäll, gnäll-nu får det vara nog. Marilyn ett av mina barnbarn fyller 14 år till veckan så jag skall se om jag hittar ett par bra och snygga skoterhandskar åt henne. I fredags så hämtade jag Tage, snart 13 från Disco på skolan. Där jag själv var på skoldans i den åldern?- Vad var det jag sa? Tiden går! och vi med den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *