Blogg

Aaaahh! Tropiksommaren över.

2018-08-14 08:18

Jag vet inte om man får tycka att det är skönt att vädret blev mer normalt nu, +14,15 grader om nätterna och strax under 20 på dagarna. Nu kan man börja tänka igen och kanske få igen ngn energi. Lagårn/stallet måste städas och porten och mjölkrummet. Under sommaren då det inte står några hästar inne så blir det rätt så förfallet. Man ställer bara in saker som man ska göra-sen!

I Lördags var vi faktiskt på Nolia i Pite, Jag har aldrig besökt den, bara i Umeå. Vi passade på att träffa Örjan som ochså var där. Vi åt en svindyr pizza på Tavernan på Pite havsbad, och den var inte ens god. 120 kr för en flottig Cappriciosa. Men man gör inte om det.

De vanliga “fynden” var, min Getost-shopping, Östens rökta fläsk, renkött och lite tunnbröd. Dessutom köpte Östen-karl i huset, han som aldrig har städat sen 40 år tillbaka iallafall. Han köpte en skurmopp för 500 kr???

Dessutom så for Lill-Knådden  (Don Calvados) till sitt nya hem i söndags , 12.e.Han flyttade till en dressyrfamilj i Luleå. Nu håller jag alla mina 6 tummar att han får ett permanent hem i flera år. Han förtjänar verkligen det. Han är så mysig lill-gubben min. Det märks att det är lite mode i Isabellfärgade och andra lite udda färger. Det var flera intressenter på honom.

Rind har inte haft några intressanta köpare eller förfrågningar. Men det är inte den bästa sommaren att försöka sälja shetlandsponnier kanske, inte om man vill dumpa priset under språngavgiften i alla fall. Men jag har gott om plats och även mat så det räcker, så hon får vara kvar, en vacker dag dyker hennes egna familj upp. Sedan är hon brun och det kanske inte är den mest spännande färgen för många.

Maijliz fick flytta in i stoflocken nu när Knådden for för jag tror inte jag kan visa henne på ungstopremieringen den 26.e/8. Hon är så tjock att det påverkar hennes rörelser. Har aldrig haft så tjock ungponny-vill helst bara gråta. Hon är egentligen väldigt snygg.

Östen började sin strålning nu i början av Aug. och hittills går det bra. 5 dagar i veckan i 2 månader skall han in till Umeå. Sedan har han sina hormontabletter och inplantatet ochså.

Har faktiskt varit på Bröllop ochså! Min yngste lillebror gifte sig på MC-klubben och det var nästan 130 pers. mkt god mat och trevligt. MC-karavan med brudparet som kom på sina egna motorcyklar.Kusin Kerstin Edblom och Svenna övernattade med oss i stugan. Nu på Fredag blir det begravning, så då är det som vanligt. Det är min 95-åriga Faster Mildred som har gått bort, efter ett långt och kreativt liv. Som det skall vara. Livets Kretsgång!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *