Blogg

Julutställningen i Sikeå.

2018-11-13 10:18

Årets sista utställning! Och vilken härlig avslutning av säsongen, nu kan tanterna få gumma tills sig över vintern. Det var väldigt skönt att inte vara huvudansvarig för utställningen,enbart mäta. man kände att det gick att koppla av och njuta av sina egna ponnier.

Det var Sandra B och Emma K som var arrangörer och de hade jultema på utställningen, fina priser och julfärger på Champ.rosetterna, vilka var gjorda av Linnea Ornstein. Hon var även dagens domare och vår trogne ringsekreterare var Mats Bergström.

Linnea är en nyex. domare så det var extra spännande. Men hon var verkligen kunnig,proffsig och mkt trevlig och lättsam. Hoppas att man får ställa ut fler ggr för henne.

Jag hade anmält 5 st i ett infall vilket jag hade ångrat när det drog ihop sig, lusten att ställa ut överhuvudtaget infann sig inte, eftersom jag inte hade orkat tvätta stonas svansar ens. Blev bara borstat bort lera,svett,  så jag for dig med en negativ känsla. Tog bara med mig en vattenhink, eftersom jag hade sagt åt mina döttrar att efter ston och föl var visade så skulle de få fara hem, så kunde jag stanna kvar.!?Annika L och “Riddaren” Wilmer mitt brorsbarn hade ochså ställt upp med transport och extrahänder-som jag ochså hade lovat att ni är hemma innan 12.00.-Jag har verkligen fått äta upp det sen dess.

Hingstungen Tyr, född i Juli fick 37p, vilket var ngt mer än jag hade förväntat. Jag tycker han är i en växtfas med benen nu. hans mamma Beatrice-Auror fick 5×8=40p. Det tycker jag är väldigt bra när de har ett föl vid sidan. Stofölet, Beisla fick 38p, otroligt bra. har inte tyckt hon har sett så märkvärdig ut, men nu såg jag på henne på annat sätt i ringen- hon har blommat upp lite. Men hon var väldigt mammig. Hennes mor Beliss, min fina,fina älskade tant,snart 20 år och 11 föl fick 87889=40p trots att Linnea sa att hon var lite urmjölkad pga fölet-hon var nästan och nosade på 41p. Mkt roligt att höra.

Sedan kom dagens chock! Brynimyrans RIND, blev ungministochampion, dagens Bästa travponny och till sist slog hon ut, fina ston,godkända hingstar och blev RESERV BEST IN SHOW, med 98889=42p. Jag är inte blödigt och gråter inte så lätt, men jisses vad mina ögon svettades.

Nu får mina ston, tanta till sig inför vintern och vi njuter av det här.

JR Orlandos 3föl hos mig har fått 37,38 och 40p (fölchamp.)  Det var en bra kombination.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *