Blogg

Rind har flyttat.

2019-04-3 07:19

Ja tänk vad tiden går! Nu är våren verkligen på ggn, Stararna,svanar och tofsvipor har kommit, förutom en massa andra småfåglar. Vi fick ju en ordentlig återgång till vinter i Mars, det kom minst en halvmeter snö på en vecka. Och blåst har det gjort ochså. Dvs det har varit en normal vinter.

Njorun är ju tillbaka i flocken och eftersom jag har skilt ifrån och delat på ston och föl, går hon som en uppfostrande storasyster till fölrackarna. och ibland surnar hon till på dom och säger ifrån. Stona var jag tvungen att stoppa till skogshagen bakom huset. Snön hade knäckt bagarstugehagen så fölen gick bara in till sina mammor när de ville, och det var inte tanken.

Nu känner jag att jag skulle vilja plocka ut de 2småhingstarna till en egen hage, tycker att Tyr vill vara lite hingstig mot stofölen och Njorun. Den enda hagen jag har som är hel just nu är då fölningshagen och den är för liten -tycker jag,  men vad gör man tills det går att laga stängslen.?Jag vill att det skall vara så stort att de kan sträcka ut i en lång galopp eller trav.

Rind har nu rest till sitt nya hem i Finland. mitt emellan Björneborg och Helsingfors. Det var väldigt försynta människor. Och jag hoppas att allt kommer att gå bra. Maria (ägaren) berättade att deras gamla sto var lite misstänksam och sur mot Rind.

Tja,vad annars är på kartan? Det blir en ponny och hästutställning i Umeå i juni. Det var mer planering än vi trodde. Årsmötestiden är snart slut,Jag har bokat en valp av min kusin Ulla-Britt, Vitterklippens. Har tingat en tikvalp,Austr. terrier (om det föds ngn tik).

Vi har haft några kalas i familjen och vänner. Vi var till Mellanström, Arjeplog hos Roger och Eva Lundberg i deras stuga. Jättetrevligt, men det var oväder hela helgen, så vi snöade in till slut. Ivan och Ellinor Lundberg var ochså med.

Sedan har vi varit och ätit gott hos Kicki och Lennart Eriksson, Stöcke PF: ochså tillsammans med Ivan och Ellinor.

Annars så förflyter dagarna med en herrans termitet. Det är sjukgymnaster,läkarbesök,tandläkare, vattengympa på terapibadet och småövningar för överkroppen. Finns inte en chans att klämma in ett arbete. ha,ha! Nu väntar jag dessutom på magnetröntgentid!- Det kallas för skatteåterbäringen!

Näpp! Nu kommer min lille-bror på kaffebesök.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *